"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover." Mark Twain

Wednesday, July 7, 2010

Nädalavahetus

Neljapäeval oli Tarmo juures Twilighti õhtu, vaatasime esimese ja teise osa järjest ära (teise ajal jäin ma muidugi magama, naq ikka õhtustel filmikatel), sest 30ndal tuli kolmas osa kinodesse...peab kindlasti vaatama minema lähiajal:P Jäime Keaga ööseks Tarmo juurde, sest tahtsime hommikul matkama ja joogasse minna, Tarmo elab seal lähedal ja tuli meiega hommikul kaasa. Peale trenni tegime väikese hommikusöögi ja läksime koju.
Reedel algas selle poolest eriline nädalavahetus, et pühapäeval oli 4. juuli ehk USA iseseisvuspäev. Kerts ja Meiks läksid Vegasesse, aga meie Keaga mõtlesime midagi LA-s teha. Metroos pidasime plaani, et mis siis tegema hakkame. Järsku tuli mul meelde, et paar nädalat tagasi kirjutas mulle Couchsurfingusse üks kutt, kes elab Huntington Beachis ja ütles, et kui sinna kanti satun siis võin igal ajal helistada. Huntington on surfipealinn ja väidetavalt sai sealt surfamine alguse. Juhuuu...olin õnneks numbri telefoni salvestanud ja tegingi kohe väikese kõne:P Tema nimi oli John ja ta rääkis, et see nädalavahetus tuleb tema juures suuremat sorti pidu ja et me võiksime ka minna, kui tahame...loomulikult olime kohe nõus. Kulus 5 minutit ja nädalavahetuse plaan oli paigas. Mis siis, et plaanisime minna kahekesi täiesti võõrasse kohta, täiesti võõraste inimeste juurde, aga seikluseid me ju siia otsima tulimegi. Eks väike kõhklus oli ikka sees, et kuhu me satume, aga ka seekord läks kõik õnneks.

Kiirustasime Keaga koju pessu ja asju pakkima ja varsti olimegi juba rongiga Long Beachi poole teel. Sealt võttis meid peale Johnny vend Jeff, kellega saime Johnny juurde, sest tema, tema tydruk Krystal ja 2 sõpra läksid ka nädalavehtuseks HB-ile. Õues oli juba pime kui kohale jõudsime. Majas polnud eriti rahvast nii naq olime ootanud, aga mingi aeg hakkas inimesi järjest voolama. Kõik olid hästi lahedad ja sõbralikud...Eestist ei teadnud keegi mitte midagi, aga see viga sai parandatud minu, Kea ja Wikipedia abiga. Paari tunni möödudes olid mõned juba parajalt heas tujus ja siis läksime välja ühte pubisse. Johnny majal oli üks super hea omadus...see asus minuti kaugusel rannast (rand oli pm üle tee) ja u 5 minuti jalutuskäigu kaugusel HB downtownist, kus asusid igasugused baarid, kohvikud, restoranid ja klubid. Polnud muret, et kuidas koju saada vms, sest kõik oli lihtsalt nii lähedal. Sellel õhtul käisime paaris pubis ja saime inimestega paremini tuttavaks...mõnus õhtu oli:)

Laupäeval ärkasime juba 10 ajal, sest ärevus oli suur...kuna John elab rannas ja veel sellises, mis on üks parimaid surfamiseks, siis loomulikult surfab ta ise ja tema sõbrad ka. Poisid lubasid meid surfama õpetada. Varsti olimegi juba rannas:P Seal oli vesi palju puhtam ja lained palju suuremad, kui meie Venice Beacil. Kea sai esimesena jaole ja läks vette...meie jaoks oli kaasas suur surfilaud, sest selle peal pidi olema kergem tasakaalu hoida. Kea proovis sellega sõita ja tuli isegi natuke välja see asi. Mina proovisin Jay lauaga, mis oli pisem, aga kordagi püsti ei õnnestunud saada, sest juba kõhuli laual lamamisega oli raskusi, sest see asi ei tahtnud üldse tasakaalus püsida:D Ja siis tulid veel lained ka, millest oli vaja läbi sõita...ühesõnaga surfamine ei ole mingi nalja tegemine. Selleks peab väga heas vormis olema ja julgust peab olema, sest lained on tugevad ja kisuvad ikka korralikult vee alla...lisaks peab jälgima, et lauaga pihta ei saa jne. Mingi 20 minutit mässasin seal vees, aga siis oli jõud üsna otsas ka...kindlast proovin kunagi uuesti, kui võimalus tuleb, sest ma tahan kasvõi korra seal laual püsti seista ja lainel sõita...enne ma jonni ei jäta:D

Veetsime päeva rannas ja õhtupoole läksime tagasi majja, et valmistuda uueks õhtuks. Seekord läksime enne pidu Johnny sõprade juurde, kes elasid seal samas majade vahel. Saime jälle paljude uute inimestega tuttavaks ja avastasime Keaga enda jaoks uue mängu. Beer Bhong oli selle nimi. Põhimõte oli vastase topsidesse pinksi palle visata ja kui pall lendas topsi, siis pidid vastased selle tühjaks jooma. See võistkond, kellel kõik topsid tühjaks said oli kaotaja. Meie mängisime paarides. Topsid paigutati piklikule lauale kolmnurga kujuliselt...laua kahte otsa. Kui keegi mu seletusest aru sai, siis proovige järele või kui ei saanud, siis võib igal ajal lisa juhiseid küsida:D

Seekord läksime ühte klubisse nimega Hurricane...koht oli rahvast täis ja õhku vähe, aga ikkagi tantsisime peo lõpuni kuni tuled põlema pandi. See oli mu lemmik päev ja õhtu Huntingtonis.

Saabus pühapäev...väike peavalu, aga õnneks polnud nii hull olla, kui kartsin. Pühapäev 4. juuli...seda päeva tähistatakse naq vana-aasta õhtut vms ja usakad seda juba oskavad. Hommikul umbes poole 10 ajal algas tänaval paraad...täpselt naq filmis jälle. Sõideti igasuguste autodega, hobused ja cheerleaderid olid ka...terve tänav oli selleks kinni pandud ja inimesed olid kohale tulnud jalgratastega...meile anti ka rattad ja siis rallisime Keaga sealt tänavatel ringi...mõnus oli:) Mingi aeg läksime Johnnyga kaasa jääd ostma...mina, Kea, Jay ja Amber olime ratastega, John rulaga...uskumatult kiirest liikus ta sellega edasi, hoolimata sellest, et tagasiteel oli tal hiiglaslik jääkott seljas:D Tänavatel olid mitmed majad ära kaunistatud ja mõndades toimus pidu...seda juba keset päeva. Johnny majas oli ka pidu...selleks oli tehtud ka ettevalmistusi. John oli kohale kutsunud bändi ja mõned päevad tagasi olid nad poistega suure jääkamaka sisse uuristanud raja, mille ühest otsast lasti voolama õlu, viski, rumm või mis iganes jook ja teisest otsast sai seda siis keegi juua:D Sellega sai palju nalja seal:D Johnny ema oli meisterdanud suure Carona pudeli ja sinna sisse pannud igasugu maiustusi, pisikesi alko pudeleid ja sealt võis leida ka stringe:D Pudel löödi katki ja siis said kõik endale kraami rabada. Pudelid olid selleks ajaks juba otsas, kui mina kohale jõudsin, aga see-eest sain pulgakomme ja muud nänni:D Grilliti ka...ribisid, beef burgereid ja mingit liha...meie Jayga meisterdasime kreveti vardaid...krevetid olid enne marinaadis ja siis keerasime nende ümber peekoni ja panime vardasse...oii need olid nämmad:P Rahvast tuli kohale igalt poolt, ümbruses olevatest majadest ja minumeelest ka tänavatelt, sest vahepeal olid seal enamus võõrad näod. Pidu algas päeval ja kestis hommikuni, kell 9 lasti pool tundi ilutulestikku, mida jälgisime maja katuselt...vaade oli super:) Muide kell 8 läheb siin juba pimedaks, mis oli alguses harjumtu, aga nüüd juba hakkan harjuma. Peod algavad siin ka juba kell 10 ja rahvas läheb umbes selleks ajaks kohale, sest kell 2 ei tohi enam alkoholi müüa ja enamik klubisid pannakse siis kinni. See süsteem nõuab veel harjumist, sest me oleme ikka harjunud kella 5ni maasikas pidutsema:D Samas polegi nii paha, et pidu kl 2 läbi saab...vähemalt saab normaalsel ajal magama ja järgmiseks päevaks ilusti välja puhata. Eestis kuluski liiga palju aega õhtul sättimisele ja siis laua või kokteiliklaasi taga molutamisele, sest enne ühte polnud ju mõtet klubisse minna.

Esmaspäeval magasime kaua, sest seljataga oli raske nädalavahetus. Ütlesin Johnnyle, et nägin halba und, et olin Eestis (mitte, et Eesti paha oleks...ma ju ikka igatsen ka seda head toitu ja oma kallist peret ja sõpru, aga hetkel olen siiski USA lainel), ta ütles vastu, et nägi halba und, et me Keaga läksime ära:D...awww. Kahju oli lahkuda, sest see rannarahvas ja elu hakkas mulle meeldima. Kindlasti ei jäänud see viimaseks korraks HB-s, sest me oleme sinna igal ajal tagasi oodatud:)

L.

No comments:

Post a Comment

Followers