"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover." Mark Twain

Sunday, June 27, 2010

...

Pole ammu kirjutanud, nii busy on olnud. Vahepeal käisin siin tööintervjuul Coffee Beanis...minuarust läks väga hästi, aga nad pole mulle helistanud...ilmselt läks kellegil veelgi paremini:( Selle tööga on ikka paras jama siin, aga vähemalt asjad liiguvad, teised on ka intervjudel käinud, aga siiani pole kellegil vedanud. Tuleb välja, et ikka tasub neid nõmedaid applicationeid täita:) Jumal tänatud, et pole päris tyhja seda teinud. Sattusin ka vist ühe hullu otsa craislistis. Kuulutuses oli, et vajatakse lapsehoidjat ja palgaks 600$ nädalas, mis on päris hea summa. Kirjutasin siis sellele mailile ja sain vastu natuke kurva kirja, et tegemist on üksikisaga, kelle naine suri 2 kuud tagasi rinnavähki ja nüüd otsustas ta oma kaheaastasele tütrele palgata hoidja. Kirjas oli ka mitmeid küsimusi, mille järgi ta tahtis minust paremat ülevaadet saada...vastasin kõigile kenasti ära ja saatsin kirja teele. Järgmises kirjas oli ta kohe nõus mind palkama, selle jutu põhjal, mis kirjutasin ja ta oli kaasa pannud ka pildi endast ja Dianest...laps polnud kaugelt mitte kahene, vaid vähmalt 4. Kirjutasin siis vastu, et kas tegemist on eksitusega, sest laps ei näe kahene välja ja, et enne kui teie heaks tööle hakkan võiks ikka kohtuda ka, sest kui mina otsiks enda pisikesele tydrukule hoidjat, siis ei tahaks küll ainult e-maili põhjal inimese järgi otsustada. Ühesõnaga rohkem kirjasid pole ma peale seda tema käest saanud. Kahtlane värk. Inimesed pidid siin üsna nõrga närvikavaga olema...kui midagi hullu juhtub, siis pidid kiirest peast ära keerama.

Nüüd räägiks paarist asjast, mis siin teisiti on kui Eestis.

Kui poest midagi ostad, siis tuleb alati arvestada, et hinnasildil olevale hinnale lisandub veel ka käibemaks, aga sellele, kui palju see on, ma vastata ei oska...me pole veel sellest süsteemist aru saanud...vahepeal nad võtavad seda ja vahepeal mitte, vahepeal on see rohkem ja vahest vähem. Siis üks lahe asi siin söögikohtades on see, et nt kui mäkki lähed, siis ei küsita su käest kas tahad einega cocat, fantat v spritet vaid antakse lihtsalt tops ja seda võid täita ükskõik millega ja kui palju tahad. Teistes toidukates lihtsalt pidevalt täidetakse su klaasi (pidudel võiks ka nii olla:D). Kui ei taha joogi peale raha kulutada, siis küsid topsi vee jaoks, vesi on siin kõigile tasuta.
Poodides on veel nii, kui sul on tsekk alles, siis saab enamikes kohtades saad asjad tagasi viia ja raha antakse kenasti tagasi isegi kui ostust on juba mitu kuud möödas. Telefonidega on nii, et kui selle ostad, siis tavaliselt SIM kaarti ei saa...meie ostsime T-mobilist Nokiad, mis maksid 20 doltsi ja maksame iga kuu 50$, mille eest saame lõputult riigi siseselt rääkida ja textida. Väga mugav süsteem, ei pea muretsema, et arve läheb liiga suureks jne.

Elamise leidmine oli siin keeruline, aga nüüd oleme targemad ja saame ka aru miks. Californias on selline seadus, et üürikas tuleb anda inimesele remonditult, st. et iga kord kui tulevad uued üürnikud tuleb seinad ära värvida ja vaip puhastada jne...kõik peab tip-top korras olema. Sellest ilmselt ka see, miks nad siin lühikeseks ajaks üürida ei taha. Ise ka ei tahaks.

Inimestest hakkame ka paremini juba aru saama, teised eestlased on meid selles osas valgustanud. Oleme aru saanud, et kella siin enamik inimesi ei tunne ja väga loota kellegi peale ei saa. Nad võivad küll olla sõbralikud ja abivalmis, aga siiski ei saa neile loota...eks on ka erandeid. Eestlane on ikka eestlane, kuidagi tuvalisem on siin nendega suhelda, sest neile saab kindel olla:)

Siin veel palju palju teisiti, kõigest ei jõua rääkidagi:)

Eile oli tore õhtu, käisin ühel majapeol Venice Beachil. Mõnus grill oli väljas ja maja rahvast täis...see oli selline rahulikum üritus...naq soolaleivakas vms. Pärast seda läksime Hollywoodi ühte baari, kui oli 80ndate stiilikas...rahvas võtab ikka tõsiselt siin sellist asja, me olime ainukesed, kellel polnud kostüüme:D Kella 10 paiku sain tüdrukutelt kõne...Kerts küsis, et arva kuhu me sõidame...kuna päeval oli jutuks, et minnakse vb Malibusse lounge`desse, siis pakkusin seda, aga need hullud kihutasid Vegasesse:D Tore on...jäin Vegasest ilma, aga küll jõuan veel, see on vaid mõne tunni kaugusel siit:)

Lõpetuseks soovitan proovida ühte maitsvat asja...vaja läheb kolme avokaadot, ühte tomatit, sidrunit,soola ja soolaseid küpsiseid, võib lisada ka sibulat. Avokaadod peavad olema pehmed...see käib nii, et lõikad avokaado pooleks ja võtad rohelise sisu välja, lisad juude pisikesed tomatitükid ja sidrunimahla ning maitse järgi soola ja siis segad kõik kokku nii, et tekib selline kreem ja siis sööd seda küpsistega...oi nämma! Tänud Tarmole retsepti eest:)

L.

No comments:

Post a Comment

Followers